Kookworkshops en Kooklessen

Een kookworkshop aan de gang Met van Abbe

Algemeen Kookworkshops

Hoe ziet zo’n avond of middag er nu uit? De basis voor de kookworkshop “Met van Abbe Kookcultuur” is de ambiance, maar ook de met zorg uitgezochte producten en een goed doordachte mise en place. Wij ontvangen onze gasten met een drankje en na een korte uitleg en gewapend met de uitgeschreven receptuur starten wij samen met koken en dat doen we In principe in groepjes. Iedereen doet wat hij/zij leuk vindt, niets moet en alles mag en als je graag sommelier wilt zijn mag dat ook. Een workshop duurt van 12.00 tot 16.00 uur of van 18.00 tot 22.00 uur.

Recepten

Voorbeeld receptuur hier te downloaden.

Keuzemenu

U kunt kiezen uit een lunch of diner. Dit bestaat uit een 3 gangenmenu en is seizoensgebonden. In het voorjaar bijvoorbeeld asperges en in het najaar bijvoorbeeld een wildmenu.

Zakelijke kookworkshop Met van AbbeAlgemene Kooklessen

De basis voor alle kooklessen bij KookSchoolKunsten is ook de ambiance, maar daarnaast ook het samen zijn en samen leren. In alle kooklessen zullen we het volgende gaan behandelen;

– Snijtechniek
– Kooktechniek/proces
– Basistechniek
– Productkennis
– Cultuur- sociale aspecten van het eten
– Gezondheid- veiligheid

De onderdelen zullen altijd in wisselende volgorde aan de beurt komen, dat is een van de kenmerken van KookSchoolKunsten en daarnaast zal het lesprogramma alle bekende keukens in de wereld beslaan, van de Franse keuken tot de Thaise. Er zijn kooklessen voor kinderen en volwassenen, het lesprogramma is 6 lessen en deze lessen zoveel mogelijk aaneengesloten door het jaar heen gegeven worden. Een kookles duurt 2 uur en wat je hebt gekookt mag je mee naar huis nemen.

Neem direct contact op of bezoek de reserveringspagina.